• Kell-e vele foglalkoznom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2005ben kétoldali májnagyobbodást mutatott ki az ultrahang. 2009-ben a véradáson kiszűrtek, hogy HCVszűrővizsgálat reaktiv. A háziorvos azt mondta nem kell vele foglalkoznom, de vért azóta nem adhatok. Van bechterew-kórom is refluxom is. Valamint a bal szememet műtötték alőszö 2003ban macula degenerációval majd félévre rá szürkehályoggal. 2xműtötték a hugyhólyagomat is. Van- e a műtétek között összefüggés, ha van mire kell ügyelnem. Gyógyszert nem szedek, alternatív módon kezelem magam. Köszönöm válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a HCV infekció témában

        Igen, kell, sőt nagyon is érdemes. Mindenképp biztos információt kell szereznie arról, hogy jelenleg milyen állapotban van. A HCV-fertőzés nagyon gyakran krónikussá válhat, ez esetben kezelés indokolt, mert hosszú távon májcirrhosis alakulhat ki. Első körben vírusszerológiai vizsgálatot kellene kérni az ÁNTSZ-ben.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 16., 09:28; Megválaszolva: 2011. június 17., 07:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: