• GPT

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Most jöttem meg a labor eredményel és látom hogy a GOT szintem a 40 helyett 45 a GOT szintem pedig 107, és ez az ami aggaszt..mielőtt elmennék vele orvoshoz irna nekem pár sort hogy felkészüljek esetleg mivel tudnám csökkenteni ezt az eredményt..előre is köszönöm válaszát

        Dr. Veress Dóra válasza a GOT témában

        Kedves Kérdező! Az emelkedett GOT értéknek sok oka lehet, nem biztos, hogy azzal jár jól, ha csökkenteni akarja. Ehelyett inkább egy alapos kivizsgálást javasolnék, mert ha probléma van, akkor az jobb, ha idejekorán kiderül. Emelkedett májenzim értékeket leggyakrabban az alkoholfogyasztás okoz, de kialakulhat szerves oldószerekkel való dolgozás során is, vagy májbetegség miatt, esetleg a már szedett gyógyszerek mellékhatásaként is.


        Kérdés: 2011. június 15., 14:20; Megválaszolva: 2011. június 15., 23:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: