• IBS??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, dr. Plósz János! Kb hat hete fennálló alhasi fájdalom, égő. szúrkáló jellegű, hol bal hol jobb oldalt. Székrekedés és hasmenés váltakozása, időnként narancssárga nyákos széklet. Ez inkább IBS, vagy gondoljak valami rosszabbra, netalán vastagbélgyuladás? Fiatalnak érzem még magam ehhez, és rettentően félek a vastagbéltükrözéstől. A tünetek (hasmenés, székrekedés) reggel jelentkeznek. Vérképem teljesen jó, CRP 0,2. Még egy kérdés: a vérkép kimutatja az esetleges bélgyulladást? Köszönettel: SZT

        Dr. Plósz János válasza a IBS, bélgyulladás témában

        Az IBS diagnózisához a 6 hetes fennállás még rövid idő. Jelentős bélgyulladás eltérést okoz a vérképben is (fehérvérsejt és CRP emelkedés formájában) illetve egyértelműen csak hasmenéssel jár. Panaszát véleményem szerint fertőzéses eredetű gyomor-bélhurut és az azt követő bélflórakárosodás okozhatja. Javaslom, tartson könnyű-vegyes diétát, használjon pre- és probiotikumokat (Progastro825) és mozogjon rendszeresen.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 15., 10:08; Megválaszolva: 2011. június 16., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: