• Bélösszetapadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Félévig tartó kivizsgálás után, a következő eredményeim vannak: Divertikulosis és sugárkezelés következtében kialakuló bélösszetapadás. Gyógyszeres kezelést nem ajánlottak, cukorbetegségem kapcsán tartott diéta folytatását és fájdalomcsillapítók szedését javasolták. Állapotom nem javult, főleg ebéd után több esetben jelentős bélgörcsök, felfuvódás, ételelakadás jelentkezik, ami vagy hányás vagy hasmenés megindulásával szűnik meg. Kérem tanácsát, milyen módon lehetne ezen állapoton javíttani, mert sok esetben a görcsoldó tabletták sem használnak. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a belösszetapadás témában

        Tisztelt Kérdező! A legfontosabb valóban a diéta és a napi mozgás (séta). Vezessen étkezési naplót és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Kerülje a szénsavas italokat. Alkalmazzon probiotikus kúrát és igyon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Amennyiben nem javul a helyzet legyen egy gasztro-enterológiai kivizsgálás (szükség esetén vastagbéltükrözés, gyomor-bél rendszer kontrasztanyagos vizsgálata).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 14., 17:44; Megválaszolva: 2011. június 17., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: