• A nyelvemen fehéres,, sárgás lepedéknek mi lehet az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két nappal ezelőtt fehéres, sárgás lepedék jelent meg az egész nyelvemen. Akkor még nem foglalkoztam vele, mert nem fájt, meg nem volt feltűnő. Ezután bementem dolgozni (pékségben dolgozom, ahol meleg van és 2-3 éve allergiás vagyok a lisztporra, ettől bedugul az orron vagy nagyon elkezd folyni illetve van amikor fulladok is és alig kapok levegőt) és annyira bedagadt, felduzzadt a nyelvem, hogy akadályozott a levegővételben. Próbáltam leszedni róla a lepedéket, de nem sikerült. Hazaérve kapartam le róla tovább a váladékot, ami egy idő után sikerült is, de ezután elkezdett nagyon folyni a nyálam és a duzzanat elkezdett lelohadni, illetve apró hólyagok jelentek meg az egész nyelvemen amelyek nem fájnak. Nem tudom mi lehet ennek az oka. Arra is gondoltam, hogy lehet idegi eredetű, mert nagyon stressz ér illetve amúgy is ideges tipus vagyok.

        Dr. Plósz János válasza a lepedékes nyelv témában

        Ha allergiás a lisztporra, mindenképp munkahely-változtatásban kellene gondolkodnia. A leírt tünetek (különösen a hólyagok és a duzzanat megjelenése) allergiás reakcióra utalhatnak. Addig, amíg sikerül lisztmentes munkahelyet találnia, antihisztamin-szerek szüntethetik az allergiás megnyilvánulásokat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 14., 09:21; Megválaszolva: 2011. június 15., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: