• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 1 hónappal ezelőtt kezdődött a problémám. Alhasi fájdalommal kezdődött. (Inkább feszítő jellegű) Aztán egy hét múlva előjött az aranyerem, azt Mashtu kúppal kezeltem 4-5 napig és el is múlt. A székletem olyan vékony mint kisújjam és görcsök előzik meg. Utána is még vagy fél órát erős feszítő érzésem van. A hátam is szokott fájni, de gondolom csak kisugárzik a hasfájás. Pár napja naponta többször is van székelési ingerem, de csak nyálkás vér jön és tele vagyok széllel. Ez naponta 6-7-szer van. A hasam folyamatosan fáj a köldököm alatt 2-3 cm-re és bal oldalt. Néha bele is szokott nyilalni. Szoktam hallani, ahogy hangosan mozognak a beleim. A fájdalom csillapítók nem segítenek. Mi lehet a bajom? Köszönöm válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A tünetek leginkább a gyomor-bél rendszer funkcionális zavarának felelnek meg. Első lépés egy diéta, amiben kerülje a fűszeres ételeket, egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, szénsavas italokat. Fogyasszon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Alkohol- és dohányzási tilalom. Alkalmazzon probiotikus kúrát és mozogjon minden nap legalább fél órát. Étkezzen rendszeresen. Vezessen étkezési naplót és amenniyben nem javul keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 11., 23:26; Megválaszolva: 2011. június 14., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: