• Vastagbélgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdéseim a következőek:Sürün van bélgyulladásom, vagy megfázom, vagy más okból, de igen nagyon félek a rákos megbetegedéstől, Jó Anyám sztómás volt és ebben halt meg, biztosan hajlamos is vagyok rá.Szeretnék kérni Önöktől egy étkezésiszempontot, mit ehetek, mit ihatok, egyébként 2001-ben műbillentyűt kaptam, tehát véralvadásgátlót /syncumar/ szedek , átlagosan 4-5 mg/naponta.170cm magas vagyok, 70 kg a testsúlyom, már vagy 40 éve, egész életemben sportoltam, aránylag jó a fizikumom,még soha nem volt rossz vérképem, véradó voltam, akkor vették észre a billentyűm rossz működésétNem vetem meg az alkoholt sem, de módjával teszem ezt.Jó lenne egy étrend, amelyet ismerve Magamat be fogok tartani, most megyek negyedszer vastagbél tükrözésre, mert vér volt a székletemben, eddig mindig minden jó volt. Nagyon jót tennének Velem, ha segítenének. Köszönöm!!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a vastagbélgyulladás témában

        Kedves Kérdező! Tudni kellene, hogy mi a véres széklet oka. Ha csak aranyér, akkor rostos étkezést ajánlok, vastagbélgyulladás esetén zsírszegény étkezést szoktunk javasolni, a probiotikus joghurtok szintén jó hatásúak.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. június 11., 20:31; Megválaszolva: 2011. június 14., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: