• Allergia a Máriatövisre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Orvosom a rossz májleletek miatt Legalont javasolt, de úgy néz ki allergiás vagyok rá – megpróbálkoztam gyógynövényes Máriatövis kapszulával is. Most kalciuminjekciót kell szednem és Fexgen-t írtak fel (ezt végszükség esetén beszedem, mert már elegem van abból, hogy az egyik gyógyszernek annyi a káros mellékhatása, hogy utána mást kell gyógyítani). Nem alkoholos zsírmájom van (talán energiaitaltól, mert az alkoholfogyasztásom szinte nulla), néztem articsókát, homoktövist, penészviaszgombát… Mivel lehetne helyettesíteni a sylimarint? Tudok-e otthon egyéni allergia-tesztet csinálni, mondjuk a gyógyszer tartalmát a bőrömre helyezem?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a máriatövis témában

        Kedves Kérdező! Articsóka-kivonat szedésével próbálkozzon meg, érdemes kerülni a máriatövis alkalmazását. A standard sorokban nincs benne, amivel bőrpróbákat végeznek, de mivel más típusú májvédővel helyettesíthető, felesleges amiatt allergiavizsgálatot kérni, ráadásul akár negatív, akár pozitív az eredménye az allergiavizsgálatnak, ha a klinikai tünetek alapján felmerült allergén szerepe, a továbbiakban a kerülését javasoljuk.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 11., 19:44; Megválaszolva: 2011. június 13., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: