• Májnagyobbodás, fokozott reflectivitás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A véreredméynek miatt elküldtek ultrahangra, ahol megállapítottál: máj nagyobb, fokozott reflectivitás. Vélemény: hepatomegalia, chronikus kötőszövet felszaporodás jelekkel. SGOT: 70; GGT: 116;húgyjsav: 437; Triglicerid: 4.46; KOleszterin: 5.72 Az utobbó időben gyorsan felszedtem 8 kilót. Már 15 évvel ezelőtt nagyobb volt a májam, de akkor normális echo szerkezetet írtak. Májrákom van kialakulóban?

        Dr. Plósz János válasza a májbetegség témában

        Nem, az ultrahangos kép diffúz, a teljes májat egyenletesen érintő eltérést ír le, ez leginkább zsírmájra, illetve esetleg az ahhoz kapcsolódó gyulladásra utalhat. Mindenképpen javaslom hepatológus felkeresését, mert az emelkedett májenzim-értékek okát tisztázni kell.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 10., 13:14; Megválaszolva: 2011. június 12., 08:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: