• Rosszra lehet gondolni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv!Köszönöm szépen a gyors és megnyugtató választ!Ez volt az előzmény:Jó napot!18 éves fiú vagyok.Olyan kérdésem lenne,hogy 2010 decemberében 3hetes antibiotikum kúrám volt...mandulagyulladás miatt,rá pár napra jelentkeztek olyan tünetek,hogy kemény széklet mellett,körbehálózva nyálkás,hurutos,élénkpiros véres széklet. Normix szedésére elmúlt,majd ismét visszatértek a tünetek,utánna sokáig fájt a hasam,orvosom szerint a bélflórát kellett helyrreállítani,így megint antibiotikumokkal fölforgattuk és utánna nem is fájt tovább a hasam.Utánna a széklet elején volt vér,néhol csíkban,majd foltokban,normixra ezek is elmúltak,utánna csak azo járt az eszem hogy mikor tértem vissza,nagyon féltem,ami nagy baj,gondolom a stressz is gondot jelent...?Utánna székletlazítót szedtem,szirup formájában,kiméregettem,mennyi is a megfelelő mennyiség.Naúrjoghurtot,sok élőflórás dolgokat eszek,zöldteát,szedtem 2 hétig probiotikumokat,majd egy nap visszatértek a tünetek,de kevés nyálka-hurut vér.Fölhívtuk a proktológiát és megbeszéltük az orvossal hogy detralexet kezdjek el szedni,illetve posterizan forte kenőcsöt,el is múltak a tünetek,lassan 1 hónapja.Ja és hozzá kell tennem hogy havonta vesznek vért,minden eredményem megfelelő,széklettenyésztés is volt,vér nincs a székletben,clostridium difficile negatív,(ami ha jól tudom a colitis ulcerosa) féregpete,amőbiázis minden negatív,egy pozitív eredmény sem volt szerencsére!Így nem mentünk a proktológiára,mert nincsenek tünetek,nyálka van a székleten,de orsovosok szerint ez kell hogy legyen,hisz nehézkes lenne az ürítés.Én aranyérre gyanakszom,sőőt biztos,mert néha viszket,fáj kicsit,de hogy az aranyérnek is van ilyen váladéka,lehet z a hurutos,nyálkás váladék az aranyér miatt van?És lehet szövődménye vagy Önök mire gondolnak,mi lehet ez? Ismét lenne egy kérdésem,hogy 3 napja volt egy rosszullétem,valamit gyorsan bekapkodhattam,mert a nyelvem fehér lepedékes volt,hányingerem volt,szédülés.Már sokkal jobban érzem magam,de ezalatt a 3 nap alatt lement 2 kiló,mindenki szerint amiatt mert nem ettem semmit,de ez igaz,mert pirítóson,teán,vizen és kekszen éltem,még mostis úgy ahogy.A székletem hol keményebb hol lazább,volt hasmenés is,elég sok nyálka volt a székletben,vér viszont nem sok,annyi mennyiségú,hogy szemüvegben is alig láttam,mintha hajszállal pöttyintettek volna,ide-oda. A végbelem ülés közben eléggé fájt,de csak 1-2 percig,nemtudom mi lehet ez.....mostis arra támaszkodom hogy minden eredményem negatív volt,mint ahogy már az előbbiekben leírtam,véreredményeim is,1 hónapja volt vérvétel,süllyedésem is jó volt(3as) egy hónap alatt nem alakulhatott ki semmi komoly????Újra elkezdtem szedni a detralexet,hisz szerintem érfalerősítő hatása miatt,nem gond hogy szedem,csak mégis idegesít hogy mi ez a sok nyálka?Mert máskor is elmúlt a detralex szedésére.Arra lennék kíváncsi,hogy lehet komoly is vagy tényleg csak a vastagbél működése borult föl és a probiotikumos kúrát kell folytatnom,meg amiket még tanácsoltak?Orvosom szerint nem lehet semmi komoly,hisz akkor az eredmények nem ezt mutatták volna,kíváncsi vagyok az Önök véleményére is!Előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a emésztőszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Ez funkcionális zavar lesz, lezajlott egy vírusfertőzés is. A végbélpanasz inkább végbélrepedésre utal. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Helyileg alkalmazzon aranyér elleni kenőcsöt. A napi mozgás és stresszkezelés is kiemelten fontos. A funkcionális bélzavarok leggyakoribb okai a rendszertelen táplálkozás és stresszkezelési technika hiánya.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 09., 20:12; Megválaszolva: 2011. június 13., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: