• Terhesség - székletprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/doktornő, 25 hetes terhes vagyok, székrekedési problémával. Kv 3-4 naponta volt székletem az elmúlt hetekben. Pár napja, több kefirt, joghurtot, lennmagot fogyasztok, igyekszem többet inni. Azóta mindennap volt egy kevés székletem, a színe világosabb barna és nem olyan kemény mint korábban. Az lenne a kérdésem hogy egyrészt a joghurt/ kefir okozhatja e a szín és az állag változását, másrészt mit lehet tenni a normál széklet érdekében a terhesség alatt. Köszönettel Júlia

        Dr. Csuth Ágnes válasza a széklet témában

        Kedves Júlia! A bőséges rostfogyasztás, folyadékfogyasztás és probiotikum-kúra fogja rendezni a székletet, amennyire állapota engedi, rendszeres testmozgás is javasolt, mert a bélmozgást ez is fokozza. A széklet állaga és színe az étkezéstől függ nagyrészt, a világosbarna széklet is teljesen normális.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 09., 10:48; Megválaszolva: 2011. június 10., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: