• Emésztési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Problémám a következő lenne: kb két hónapja egyik napról a másikra székletem színe, állaga megváltozott, illetve a megszokott 'székelési ritmus' is. Az inger megvolt, de széklet nem akart jönni, ha jött is híg állapotú volt, zsíros, fényes felületű, illetve olykor épp az ellentettje, hasmenés jött rám; továbbá haspuffadást éreztem. Ezután Normafluort kezdtem el szedni a probléma kezelésére, amely eredményes is volt, székletem újra normális lett. Pár hét múlva azonban a tünetek újra jelentkeztek. Megfigyeltem, hogy első és második alkalommal is menstruáció előtt/közben jártam. Jelenleg a helyzet változatlan. Meglepő továbbá, hogy szokatlanul sok a bélgázom, ami korábban nem volt jellemző. Étkezési szokásaim nem változtak, sok vizet iszom és rengeteg gyümölcsöt eszek, illetve napi szinten mozgok. Mi lehet a probléma háttere? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! Panaszai miatt mindenképp gasztroenterológiai kivizsgálást javasolok, mert a hátterében többfajta eltérés is állhat. A zsírfényű széklet a hasnyálmirigy csökkent emésztőenzim termelésére utalhat, az, hogy a Normaflore használt, jelezhet dysbacteriosist (a normál és a kóros baktériumflóra egyensúlyának felbomlása), az, hogy a tünetek a menstruációhoz köthetőek, ha görcsöléssel is járnak, utalhat endometriosisra.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. június 06., 20:35; Megválaszolva: 2011. június 07., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: