• Sztóma tükrözése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr 2009 decemberben mütöttek végbélrákkal,sztómás vagyok,.A negyedéves ellenőrzések után is jók az eredményeim, és a sztómám is jól müködik.Az onkológus főorvos tükröztetni akarja -miután majdnem 2 év eltelt a mütét óta-de én ettől nagyon félek.Lehet-e ezt altatásban kérni, valamint érdeklődnék, szükséges-e ez egyáltalán. Nincs problémám,se hasmenés,se székrekedés, hiztam,étvágyam jó. El nem tudom képzelni, hogy lehet egy ilyen pici lyukon tükrözni. Nagyon várom válaszát,Üdvözlettel Judit

        Dr. Plósz János válasza a sztóma témában

        A stomán át való vizsgálat technikailag nem jelent kihívást, különösebb előkészület nélkül meg lehet csinálni (ha nagyon szűk a stoma-nyílás, előtte óvatos tágítás válhat szükségessé). Az onkológiai protokol szerint indokolt a vastagbél vizsgálata, még ha panasza nincs is. A vizsgálat alatásban való kivitelezése helyi adottságoktól függ.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 06., 17:29; Megválaszolva: 2011. június 07., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: