• Végbélrepedés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Dr. Én tanácsot szeretnék kérni mi tévő legyek? Még csak 20 éves vagyok és végbélberepedésem van. Vagy is úgy gondolom hogy az van. A tüneteim arra utalnak mivel székelés után fáj, és nagyon viszket de sajnos már nem csak székeléskor hanem nappal is már 3 fajta kenőcsöt használtam de az csak csillapítja de nem akar el múlni. Ha lágyabb a székletem akkor is fáj utána és már olyan csomot is észleletem(ez aranyér?),és valamikor az alsó neműm is olyan mint ha gennyes lenne vagy nem is tudom mihez hasonlítsam de ez akkor van mikor wc papírt használok mert itthon nedved wc papírt használok mert attól jó. nagyon kellemetlen tudom hogy orvoshoz kéne fordulni de nagyon félek mert olvastam hogy műtétre is kerülhet sor kérném hogy valami jó fajta kenőcsöt tudna-e ajánlani.Ha az sem segít akkor orvoshoz fordulok.Azt jól tudom hogy Protokologushoz kell menni?? Még az lenne kérdésem hogy Mastu s végbél kenőcstöl viszkethet-e nemi szerv ?? Vagy a végbélviszketéstől viszket ott is? Nagyon szépen köszönöm válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező! Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le, kerülje a helyi irritációt. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra, kerülje a fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Használjon helyileg aranyér elleni kenőcsöt, ami jól alkalmazva nem okoz viszketést a nemi szerveken. Amennyiben nem javul a helyzet keressen fel proctológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 06., 15:53; Megválaszolva: 2011. június 07., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: