• Hasfájás - Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Az elmúlt pár hétben gyakran fáj reggelente a hasam (középtájt) és gyakran érzek wc-zési ingert (néha hasmenés is előfordul) és gyakran nincs étvágyam reggelente és keveset eszek emiatt. Délután viszont nagyjából tudok étkezni rendesen, vacsorázni is tudok, de a következő napon kezdődik minden elölről. Nem szoktam nagyon fűszeres ételeket enni, és javarészt teát illetve vizet iszok napközben (körülbelül 2-4 litert naponta). A hasfájásra néha beveszek No-Spa Forte tablettát, ha hasmenésem van, akkor Imodiumot. Lehet ez gyomorideg miatt? Mert általában indulás (például iskolába) előtt szokott ez fennállni, főleg vizsgaidőszakban. És létezik-e erre valamiféle gyógyszer, gyógykezelés, pro-biotikum netán gyógytea? Válaszát várom!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Kedves Kérdező! A stressz okozhatja panaszait. Javasolt naponta ötszöri kis étkezés, bő folyadék, probiotikum kúra, rostban gazdag étrend. Az internet segítségével talál olyan stresszkezelő technikákat, amik segíthetnek a panaszokon. Hasi görcsökre Dicetel szedését javaslom.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 05., 19:12; Megválaszolva: 2011. június 06., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: