• Visszatérő nyákos, véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!18 éves fiú vagyok.Olyan kérdésem lenne,hogy 2010 decemberében 3hetes antibiotikum kúrám volt...mandulagyulladás miatt,rá pár napra jelentkeztek olyan tünetek,hogy kemény széklet mellett,körbehálózva nyálkás,hurutos,élénkpiros véres széklet. Normix szedésére elmúlt,majd ismét visszatértek a tünetek,utánna sokáig fájt a hasam,orvosom szerint a bélflórát kellett helyrreállítani,így megint antibiotikumokkal fölforgattuk és utánna nem is fájt tovább a hasam.Utánna a széklet elején volt vér,néhol csíkban,majd foltokban,normixra ezek is elmúltak,utánna csak azo járt az eszem hogy mikor tértem vissza,nagyon féltem,ami nagy baj,gondolom a stressz is gondot jelent...?Utánna székletlazítót szedtem,szirup formájában,kiméregettem,mennyi is a megfelelő mennyiség.Naúrjoghurtot,sok élőflórás dolgokat eszek,zöldteát,szedtem 2 hétig probiotikumokat,majd egy nap visszatértek a tünetek,de kevés nyálka-hurut vér.Fölhívtuk a proktológiát és megbeszéltük az orvossal hogy detralexet kezdjek el szedni,illetve posterizan forte kenőcsöt,el is múltak a tünetek,lassan 1 hónapja.Ja és hozzá kell tennem hogy havonta vesznek vért,minden eredményem megfelelő,széklettenyésztés is volt,vér nincs a székletben,clostridium difficile negatív,(ami ha jól tudom a colitis ulcerosa) féregpete,amőbiázis minden negatív,egy pozitív eredmény sem volt szerencsére!Így nem mentünk a proktológiára,mert nincsenek tünetek,nyálka van a székleten,de orsovosok szerint ez kell hogy legyen,hisz nehézkes lenne az ürítés.Én aranyérre gyanakszom,sőőt biztos,mert néha viszket,fáj kicsit,de hogy az aranyérnek is van ilyen váladéka,lehet z a hurutos,nyálkás váladék az aranyér miatt van?És lehet szövődménye vagy Önök mire gondolnak,mi lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek a vastagbél működésének átmeneti zavarának a következményei. A kiegyensúlyozott étrend, probiotikus kúra folytatása megoldja a problémát. Kerülje az egyszerű szénhidrátit, péksüteményeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. A vérzés forrása vagy aranyér, vagy végbélrepedés ezért helyileg alkalmazzon aranyér elleni kúpot vagy kenőcsöt. A komolyabb betegségtől való félelme a leírt tünetek alapján alaptalan. Minden nap mozogjon legalább fél órát és sajátítson el stresszkezelést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 05., 17:15; Megválaszolva: 2011. június 07., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: