• Hasi panaszok II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény: Üdv! Sokat olvastam a neten ez ügyben, de igen ingoványos talajra tévedtem amikor a hasi bántalmakkal kapcsolatban kezdtem el keresgélni. A probléma az, hogy a nagybátyámnak évek óta folyamatosan fáj a hasa. Folyamatosan szorítást érez a gyomrában és sokszor megy a hasa. Régen nagyon sok tejterméket evett, karton számra vette a tejes dolgokat. Nem tudni, hogy mi lehet a panaszainak az oka. Gondoltunk már laktózérzékenységre is. Elkezdte szedni a pantacid reflux 20mg.-os változatát, nemsokára minimálisra is csökkentek a tünetei, de aztán megint visszatértek. Régebbi ultrahang kimutatta, hogy nagyobb a mája a normálisnál, de nem lett a vizsgálatnak folyománya. (Az első 20 mg-os pantacid után 40 mg-os volt, de mostmár újra a 20-ast szedi. ) Azt szeretném kérdezni, milyen betegségek lehetnek a panaszok hátterében, és milyen orvosságokat lehetne rá szedni? A választ előre is köszönöm! Tisztelt Doktor Úr! A "Súlyos hasfájás évek óta" kérdésemben nem írtam le, annak, hogy nem volt még kivizsgálás személyes okai vannak. A család nem igazán bízik már az orvosokban, mert bármikor kapcsolatba kerülünk egyel, igen negatívak a tapasztalatok. Az Ön által említett vizsgálatok némelyike igen kellemetlen, így a vizsgálat előtti egy hétben valószínűleg még rosszabb lenne a hasfájás a fennálló stresszhelyzet miatt. Még annyival kiegészíteném a tüneteket, hogy étkezés hatására kicsit enyhül a fájdalom, valamint, hogy érintésre is nagyon érzékeny a hasi rész. Kérem legalább néhány dolgot említsen meg, mik okozhatják ezeket a tüneteket, mert az orvos egyelőre (míg nem lesz lehetőség színvonalas magánrendelés látogatására) ki van zárva. Köszönöm előre is!

        Dr. Plósz János válasza a hasfájás témában

        Panaszát okozhatja gyomor- vagy nyombélfekély illetve hurut, de akár hasnyálmirigy-betegség is (krónikus hasnyálmirigy-gyulladás). A felhasi panaszokat okozhat epeuti eltérés is (bár ez általában jól diagnosztizálható ultrahang segítségével is).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. május 31., 21:35; Megválaszolva: 2011. június 01., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: