• Nyálka a székletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát! Leirnám a vérkép eredményeit,ahol eltérések voltak. (serum ALP 80),(süllyedés 12),(serum Albumin 47),(VVT szám 4,83),és a széklettenyésztés negatív!A serum ALP rendszeresen ilyen alacsony,ez mit jelent? Kérdésem lenne,hogy ezek után mi okozza a problémámat,és merre menjek tovább? Laktivot mátol szedem,napi 2-szer! Válaszát elöre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a nyálkás széklet témában

        Tisztelt Kérdező! A nyákos széklet leggyakoribb oka funkcionális betegség. A probiotikus kúra mellett kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Legyen rendszeres napi 5 étkezés és fogyasszon több növényi rostot. Sajátítson el stresszkezelési technikát és mozogjon minden nap legalább fél órát (séta). Az alacsonyabb alkalikus foszfatáz nem utal betegségre, teendő nincs. Amennyiben az életmódváltás és táplálkozási változtatások nem vezetnek sikerre legyen egy gasztro-enterológiai kivizsgálás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 31., 20:04; Megválaszolva: 2011. június 01., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: