• Hogan kaphattam ell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy : 2008 óta van colitis ulcerosám (K5100 ) voltam colonskopiai vizsgálaton ami amely a diagnózis mérsékelten fokú kronikus gyuladás a vékonybélben közepes fokú krónikus gyulladás a vastagbélben 2011 januárban ismét elkaptam egy mellhártya és tüdő gyulladást a beleimre még jobban fájt alhasi görcsök, hasmenés ami véres ,nyálkás volt napi 4-5szor, bal oldali fájdalmak. Többször volt hőemelkedésem. Széklet leoltás csináltak és Clastridium difficike toxint találtak erre supplint kaptam. A Clastridium difficike toxint azt hogyan kaphattam el? És honnét tudják, hogy ez a toxin kiürült belölem ha a kezelés végére nem ismételték meg a széklet leoltást?

        Dr. Szigeti Nóra válasza a fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A Clostridium difficile-fertőzés antibiotikum-szedéshez köthető, szájon át kapható el. Ha a panaszai a kezelés végére megszűntek, valószínű, hogy az infekciót szanálták, de az újrafertőződés gyakori. A biztonság kedvéért végeztesse el a széklet bakteriológiai vizsgálatát három mintából.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. május 31., 19:02; Megválaszolva: 2011. június 01., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: