• Mit tegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy : 2008 óta van colitis ulcerosám (K5100 ) voltam colonskopiai vizsgálaton ami amely a diagnózis mérsékelten fokú kronikus gyuladás a vékonybélben közepes fokú krónikus gyulladás a vastagbélben Eleinte salazopirint kaptam amely intoleratnia miatt ( hányinger, szédülés, vas ízű) Salazopirin helyett salofalkot kaptam illetve Normixot kaptam 2*2 görcsökre spasmomen3*1 Entocort klizmat este reggel A betegségem hol előjön hol elmúlik 2010 Novemberben elkaptam egy tüdőgyulladást és a beleim elkezdtek fájni. 2011 januárban ismét elkaptam egy mellhártya és tüdő gyulladást a beleimre még jobban fájt alhasi görcsök, hasmenés ami véres ,nyálkás volt napi 4-5szor, bal oldali fájdalmak. Többször volt hőemelkedésem. Széklet leoltás csináltak és Clastridium difficike toxint találtak erre supplint kaptam. Vissza küldtek az orvosomhoz és A Doktor úr a véres nyálkás hasmenésre salazopirint EN illetve Entocortist sajna a gyogyszer drágasága miatt csak a Salazopyrint tudtam kiváltani .Minden Vizsgálat követett alhasi és vérlevétel de ez sajna elmaradt már 1,5 éve . A kérdésem a következő : Nem múltak el a betegségem jelei még mindig van alhasi fájdalmam hasi görcsök és véres széklet mivel tudnám csökkenteni ezeket előforduljanak,. Sajnos csak annyit mondtak diétázzak de, hogy ez mit takar azt nem tudom ??? Mit ehetek mai napig nem tudom és a főt krumplit meg a keksz teát unom már  Szeretnék felkeresni egy másik orvost is aki megvizsgál mert az orvosomhoz bejutni nagyon nehéz PL: Decemberbe kérek időpont ott és február elejére kaptam Nem rossz dolog ha felkeresek egy másik orvost? Ugyanúgy fog velem foglalkozni ha másod véleményt kérek?

        Dr. Szigeti Nóra válasza a colitis ulcerosa témában

        Kedves Kérdező! Az Ön egészségéről van szó, ha nem elégedett a kezelőorvosával, nyugodtan keressen fel másik szakembert. Panaszainak oka lehet a betegségének aktiválódása, de fertőzés is, ennek eldöntéséhez vizsgálatok szükségesek. Nincs szigorú diéta, általában a zsíros ételek kerülését szoktuk javasolni.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. május 31., 06:45; Megválaszolva: 2011. május 31., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: