• Dalacintól hasmenés és kiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím Tavaly májusban írtak fel dallacint, másnapra erős hasmenésem és kiütéseim lettek, a fogorvosom azonnal megszüntette a kezelést. Kb. 4db-t szedtem be. Két és fél hónapig folyamatosan hasmenésem volt, majd a normaflórtól nagyjából helyre jött. Viszont azóta is sok ételtől hasmenésem van, pl tej, tömegnövelő italpor(nem mindegyiktől) kelt tészták, csirke pörkölt, szőlő cukor, nem értem az összefügéseket az ételek között. Lehet ez laktóz érzékenység?Segítségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés, laktóz intolerancia témában

        Kedves Kérdező! A Dalacintól feltehetőleg dysbacteriosisa alakult ki, melynek a lényege, hogy az antibiotikum felborította a normál és a kóros bélflóra egyensúlyát. Kérjen gasztroenterológustól beutalót hidrogén-kilégzési tesztre dysbacteriosis irányába, a kezelés a normál flóra pótlása probiotikummal, ill. a kóros kezelése rifaximinnal, súlyosabb esetben felszívódó antibiotikummal.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 26., 18:59; Megválaszolva: 2011. május 29., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: