• Mitől van hasmenésem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Hosszú leszek. 2 éve gyomortükrözésem volt sav miatt, mindent rendben találtak, savlekötőt kaptam. Azt még megírnám, hogy nagyon szorongós, pánikolós vagyok, erre most Floxetet és xanaxot kaptam. Tavaly oktoberben volt egy colonoscopiám negativ eredménnyel. (akkor is többször volt hasmenésem) Idén januárban epekőműtétem volt laparoscoppal. (epehólyag eltávolítás is) Minden rendben volt, diétáztam a székletem normális volt. Most kb 10 napja néha normélis, néha krémesebb, néha meg hasmenéses székletem van. A háziorvos dicetelt irt fel, szerinte IBS. Amitől nagyon félek, nem lehet vastagbéldaganat? (sajnos egy jó ismerősöm halt meg ebben 39 évesen, azóta rettegek) A z októberi neg. colonoscopiás lelet megnyyugtató? Azóta nem alakulhatott ki? Meddig lehetek nyugodt egy ilyen lelet után? Szinte az egész napomat befolyásolja már, hogy azt figyelem mikor kell wc-re mennem, milyen, stb. Nagyon félek. Kérem, ha lehet megnyugtató válaszukat nagyon várom. Nekem ez nagyon sokat jelent, hogy itt meg lehet beszélni, a háziorvos nem mond semmit. Nagyon köszönöm, üdvözletem Márti

        Dr. Boros Miklós válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező! A negatív colnoscopiás lelet birtokában megnyugodhat. A funkcionális zavar sokkal valószínűbb. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Egyen több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát és vezessen étkezési naplót. Alkohol- és dohányzási tilalom. Mozogjon minden nap legalább fél órát és sajátítson el relaxációs technikát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 25., 12:16; Megválaszolva: 2011. május 29., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: