• Alkohol okozhat bélrendszeri problémát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr. Már írtam Önöknek, de újabb kérdésem van. Az a problémám, hogy időnként érzem, hogy a székletem nagyon lassan "jön ki belőlem". Ha ilyenkor elmegyek wc-re és papírt használok, akkor rendszerint nyomot hagy a papíron. Alsóneműn csak nagyon ritkán látható meg. A székletemet bármikor visszatudom tartani órákon át, de ezt képtelen vagyok, csak érzem, hogy jön (már ha érzem). Vannak hasi görcseim is, majd ezután hasmenés. Gyakran puffadok és néha elviselhetetlenül fáj a hasam. Havonta ha egyszer fingok. A hasfájás nem is érdekel igazán, de az, hogy magától jön ki a székletem és ez miatt nem tudok nemi életet élni nagyon megvisel. A proktológus intim tornát javasolt, de ez sem változtatott semmit, a tükrözésen semmit nem találtak... Kerültem a tej tej és liszt termékeket és a fehér kenyeret is, de egyiknél se volt változás. Most azt akarom megtudni, hogy az alkoholnak lehet-e ilyen hatása? Hetente kb 1-2-szer iszok nagyobb mennyiségen barátokkal, szórakozásokkor. (korábban probiotikus kúrát javasoltak, ezt meg is fogadom) Előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a székelési inger témában

        A nagyobb mértékű alkoholbevitel okozhat gyomor-bélproblémát, élénk bélmozgásokat, hasmenést, illetve másnap bélmotilitási gondokat. A pre- és probiotikum kúraszerű használata segíthet a gondon, emellett a rendszeres, intenzív testmozgás megelőzheti a hasi panaszokat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. május 24., 12:43; Megválaszolva: 2011. május 26., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: