• Krónikus hasnyálmirigygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Egy hete visszatérő, szinte elviselhetetlen bordaív alatt és körbe egészen a gerincig érezhető szorítás érzés, izomfeszülés miatt fordulok Önhöz. Voltam hasi UH-n, ott mindent rendben találtak, a neurológián a Doktor Úr egy korábban lezajlott torokgyulladás miatti neuropathiát gyanít, de konkrét választ adni nem tudott! Egy hónap múlva lesz háti MR vizsgálatom, addig Tegretol tabl.-t írtak fel, de ez a panaszokon nem javított. Mire gondoljak? Lehet esetleg egy krónikus hasnyálmirigy gyulladás a háttérben? Köszönettel:Tóth Judit

        Dr. Szigeti Nóra válasza a krónikus hasnyálmirigygyulladás témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg valóban gerinc eredetű fájdalma van, de a negatív hasi UH-on kívül az akut hasnyálmirigy gyulladás (ami ugyanilyen panaszokat okoz) biztos kizárására laborvizsgálatokra is szüksége lenne. Krónikus hasnyálmirigy gyulladást mindig többszöri akut fellángolás előz meg, súlyos esetben okozhat komoly fájdalmakat.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. május 22., 13:20; Megválaszolva: 2011. május 23., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: