• Emésztési problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Tavaly voltam operálva petefészekcisztával ,eltávolították a méhemet és a két petefészkemet.A szövettan negatív lett,rá egy hónapra nem kívántam az ételeket,hányingerem volt,epehólyag gyulladást állapítottak meg.Egy kicsivel jobban lettem, de januárba kezdődött minden előröl,hasmenés,bél-gyomorkorgás.Voltam gyomortükrözésen refluxot és IBS szindrómát állapítottak meg és egy epekövet.Többször van hasmenésem van amikor fogyok 1-2kg van amikor tartom a súlyomat,nem tudom,hogy idegalapon van e,mert nagyon féltem az elhízástól,fájdalmat a gyomorszájba és a máj körül érzem.

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! A kérdésben több diagnózist is felsorol, ami állhat a panaszok mögött. Első lépésként vezessen étkezési naplót és jelölje be a panaszos időszakot. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, szénsavas italokat, fűszeres ételeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Naponta legyen 5 étkezés és lefekvés előtt már ne egyen. Minden nap mozogjon legalább fél órát (séta). Sajátítson el relaxációs technikát. A panaszokat okozó köves epehólyag eltávolítása indokolt, emiatt keressen fel sebészeti szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 22., 10:22; Megválaszolva: 2011. május 24., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: