• Aranyér & a konditerem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos! Már hónapok óta nehezen működik a nagydolog ha a mellékhelységbe érek. (Gondolom) ennek következményeképp 3-4 hete észrevettem, hogy aranyér problémáim vannak. Kicsi valami mindig kint maradt, tusolásnál vizsgálgattam igazából, aztán úgy gondoltam, hogy nem kell orvoshoz menni, mert nem szívesen járok(voltam eleget kórházban sport balesetek miatt havi szinten + perforált vakbéllel) Mivel 3 hét alatt nem húzódott vissza, de fájdalommal nem járt, se vérzéssel, csak az a bizonyos kis valami mindig kint maradt, így patikából kaptam egy gyógyszert, ami majd le fogja húzni rövid idő alatt a dolgot. Ez volt 3 napja, azóta szedem az előírt adagot, már vissza is húzódott, nem lehet érezni. A gyógyszert tovább szedem, állítólag mindet be kell vennem napi egyesével. Kérdésem az lenne, hogy itt a nyár, nem szereti az ember ha nem úgy néz ki ahogy elvárja magától, a télen pedig előfordul, hogy leamortizálja magát az ember eléggé. Tehát szeretnék kondi terembe járni, rendesen csinálni nem csak félgőzzel. Kérdés lényege tehát az lenne, hogy mikor mehetek újra le, anélkül, hogy nem kellene aggódnom, hogy az erőlködéstől újra előjön a problémám? Válaszát köszönöm, Tisztelettel Norbert!

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A fizikai terhelést elkezdheti és mellette kezdődő panasz esetén már helyileg alkalmazzon aranyér elleni krémet. Kerülje a szorulásos napokat, figyeljen oda a folyadékfogyasztásra és alkalmazzon probiotikus kúrát. Panasz esetén a túlzott fizikai aktivitás nem javasolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 19., 22:44; Megválaszolva: 2011. május 23., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: