• Véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy az utóbbi napokban véres a székletem. Másfél évvel ezelőtt kezdődött a probléma, akkor dolgoztam, folyamatos székrekedésem volt. Elmentem orvoshoz aki kivizsgált és azt mondta hogy igyak többet illetve hogy egy kis belső aranyeret észlelt. Adott gyógyszert, de a panaszom megmaradt. Utána felmondtam a munkahelyemen majd 1,5 évig itthon voltam. A probléma saját magától elmúlt, 1,5 évig semmi bajom nem volt, soha nem volt vér a székletben. Most 1 hete újra dolgozom és újra megjelent a vér a székletemben. Élénk piros és igazából elég nagy mennyiségű. Mármint nem 1-2 csepp, hanem mondjuk jelentősebb annál. Sőt ha 3-4 órahossza elteltével elmegyek pisilni, még akkor is véres a végbélnyílásom. Utána már megszűnik ez. A székletem is igaz hogy keményebb lett egy picit, de nem kifejezetten székrekedés. Illetve amikor kijön az elején egy pici szúrás szerű érzést fedezek fel, de nagyon minimális, nem fáj inkább kellemetlen, Lehet ez a stressztől? Az életmódomon nem változtattam, iszok rendesen,ugyanúgy eszem ahogy eddig. Mégis ez van. Mit tehetnék? Orvoshoz egyelőre nem tudok menni, mert új vagyok a munkahelyemen. Esetleg ezt lehet valahogy itthoni módszerrel orvosolni? Semmilyen más panaszom nincs. Se hasfájás, semmi. Ugye nem kell komolyabb dologra (rák) gondolnom? Főleg hogy már egyszer elmúlt 1,5 évre. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a tünet inkább aranyérre utal. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon probiotikus kúrát és aranyér elleni kenőcsöt. Használjon székletlazítót. Amennyiben erre sem javul a fizikális vizsgálat nem hagyható ki. Keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 19., 18:35; Megválaszolva: 2011. május 23., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: