• Autoimmun betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Colitis ulcerosa nevű autoimmun betegségem van és már már nagyon rég óta szeretnénk a párommal kisbabát, de nem sikerül. Már az első lombikon is túl vagyunk sikertelenül. Fiatal koromban voltam terhes, de nem lehetett megtartani. Akkor még nem voltam beteg. A kérdésem az lenne, hogy azért nem sikerül teherbeesnem, mert az autoimmun betegség áll a háttérben. Mit tehetnék az ügyben? A meddőségi központban nem foglalkoznak az alapbetegségemmel, forduljak esetleg immunológushoz?

        Dr. Szántó Antónia válasza a colitis ulcerosa témában

        Kedves Kérdező, igen, mindenképpen érdemes immunológushoz fordulnia. Nemcsak a colitis ulcerosa, hanem az ahhoz esetleg társuló egyéb, akár tünetet sem okozó autoimmun jelenségek is állhatnak a probléma hátterében, így mindenképpen érdemes egy "bővebb" immunszerológiai vizsgálatot készíteni. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. május 19., 08:51; Megválaszolva: 2011. május 30., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: