• Fellángoló gyomor panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A teljes és részletes labor alatt mit értett pontosan,mert vérképet csináltattak már? Ételallergia tesztre küldtek, én önkényesen vettem egy FOOD Decetive-t de még nem érkezett meg! Szorongásaim vannak már és nyugtalan vagyok, okozhatja a vitaminhiány a felszívodás miatt??? munkahelyemre is nehezen tudok bemenni a gyomrom és szorongásom miatt. MagneB6 szedése segíthet átmenetileg,édemes? Ultrahangra elmegyek akkor. Tükrözést hol tudnék csináltatni,mert nálunk nem jók a tapasztalatok? Siófok. Köszönöm megtisztelő válaszát! ELŐZMÉNY: Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szedtem 3 hétig a PROGastro 825-öt, már a székletem teljesen rendbejött,de erős hasi görcseim voltak a délelött folyamán! Múlt hét szerdán ismét hasmenésem lett és teljesen kikészült a gyomrom, és már nyugtalan is vagyok és rossz a kedély állapotom,mert mindig rosszul vok!!! További problémák: többszöri székelésen kívül, levertség, fáradtság,hányinger, hasi görcsök, afták a szájban, hajhullás, száraz repedezett kézfej, körmön fehér pöttyök! Nem lehet hogy valami ételintoleranciám vagy allergiám van? Tudna esetleg ajánlani vmi jó rendelőt ahol normálisan kivizsgálnának,mert nagyon megnehezíti az életem ez a sok probléma??? Köszönöm türelmét és válaszát! Üdvözlettel: Előzmény: Tisztelt Doktor Nő/Úr! Sok problémával küszködök, /izületi, gerincsérv, fáradtság...../ de a gyomrom keseríti meg az életem leginkább! Volt egy lágyéksérv műtétem és azóta elég érzékeny a hasam a görcsökre.... Most minden reggel görcsöl az alhasam és általában hányingerrel ébredek, a székletem az utóbbi két hónapban állagilag helyre jött (virusos hasmenés után szedtem 2hétig bolus adstringers és utána teljesen helyre jött) ,mert kb 1évig előtte állandó pépes székletem volt hasmenéssel váltakozva! Reggel széklet után 20perccel rá ismét megyek wc-re de akkor már kevesebb pépes székletem van, és sokszor harmadikra is megyek,de akkor már elég laza állapotú a székletem, ilyenkor délelőtt rossz a közérzetem is és görcsöl,feszül a hasam! Reggelente olyan hasgörcsöm van mintha vírusos hasmenésem lenne és mindjárt összecsinálom magam,de aztán nincs semmi v el is múlik 1perc alatt! Végbél nyílásomba is belenyilalló fájdalmam is volt a héten és szokott lenne ritkán! Nem kávézóm, nem cigizek, alkoholt se bírja a gyomrom 5éve nem is iszom,mert még egy pohár sőr is hasmenést okoz!!! Laktóz allergia teszten voltam az negatív lett, vettem CANIDA5 tesztet pozitív lett egyből,de a háziorvosom nem mondott rá semmit igazából! Rengeteget eszek és nem látszik rajtam semmi meg, 4-5 éve felpörgetett és amihez éppen kedvem volt azt ettem nem figyeltem rá, gyümölcsöt és zöldséget nem is nagyon fogyasztottam,de 1éve eléggé figyelek erre mégse nagyon javul semmi!!! Gerincsérvem és a gyomrom eléggé megkeseríti az életem így nem nagyon járok el sehova,mit tudna ajánlani, vizsgálat esetleg méregtelenítés??? Válaszát előre is köszönöm! 2011-04-06 09:44:49 Panaszai irritábilis bél szindrómára illetve bélflóra-károsodás okozta emésztés zavarra utalnak. Javaslom, egyen gyakran, nyugodtan, egyszerre keveset, használjon kúraszerűen pre- és probiotikumokat (Progastro825 vagy Protexin). A hasi görcsök megszüntetésében Dicetel tabletta szedése segíthet (2x2 dózisban) Köszönöm doktor úr múltkori válaszát! Első kérdésem az lenne,hogy Alkohol fogyasztást nem bírja a gyomrom 2-3napra rá teljesen híg hasmenésem lesz mi okozhatja??? Ma szereztem be a PROGASTRO-t nagy nehezen. Múlthéten hasmenésem lett és megfájdult ismét a gyomrom és állandóan éhes vagyok és jön a savam,de ha eszek akkor meg fáj a hasam, háziorvosom széklettenyésztésre küldött el és teljes laborra. Szedek Bolus adstringers-t és Smecta-t, nem fogja befolyásolni a tesztet? Szedés befejezése után küldjem el a mintát? Azt mondta ha minden negatív akkor vastagbél tükrözésre kell menni. Ön hogy látja van értelme vagy teljesen kizárt,hogy találnak vmit? Elnézést a sok kérdésért,de már régóta szenvedek sok panasztól és nagyon rossz a kedvem már tőle és szeretnék meggyógyulni,és egészségesen élni. Esetleg hova tudnék elmenni ahol kivizsgálnának rendesen? Persze a PROgastrot ki probálom először! Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        A teljes labor általában vérkép, ionok, enzimek, vese- és májfunkció, váralvadási paraméterek. Ehhez érdemes még hozzátenni a lisztérézkenységre jellemző markereket. A food detective jó, ha meg lesz a lelet, érdemes a pozitivitást adó táplálékokat kihagyni. A szorongás és a stressz általában rontja a gyomor-bélrendszeri panaszokat, így a stressz megfelelő kezelése is nélkülözhetetlen (relaxatio, jóga, autogén tréning)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. május 18., 15:02; Megválaszolva: 2011. május 20., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: