• Sárgás nyálka a székletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő ,Csuth Ágnes! Kérdésem az lenne,hogy kb.1.5 hete észrevettem,hogy a székletemben,ami se nem híg,se nem kemény sárgás,fehéres összeállt nyálka van rajta!Volt az is 2-szer,hogy csak ez jött ki a széklett helyett.Hasam nem fáj,csak néha beleszurkál a bal alsó résznél,hanem inkább a medence csontjaim fájnak.Ez is elviselhető és ez sem rendszeresen.Közérzetem jó,étvágyam van. Már voltam evvel a problémával 5 honappal ezelött a háziorvosomnál,csak akkor a székletem rendben volt,és akkor gyomor tájéki és borda alatti fájdalomra panaszkodtam.Kért vérvizsgálatot és hasi ultrahangot is!Mind a kettönél minden rendben volt. Most az lenne a kérdésem,hogy a székletem mitől nyálkás,és hogy milyen vizsgálatokra kell elmennem? Válaszát elöre is köszönöm! Üdv: Andi

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyálkás széklet témában

        Kedves Andi! Nem feltétlenül kell betegségre gondolnunk. A nyálka normál esetben is jeln lehet, ez síkosítja a beleket. Azt javaslom, hogy sokkal több rostot és folyadékot fogyasszon, és egy Lactiv-kúrát csináljon! Ha ez sem segít néhány hét alatt, akkor kell vizsgálat. Nagyon fontos még a stressz csökekntése.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 17., 12:20; Megválaszolva: 2011. május 18., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: