• Crohn betegség gyógyítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném tudni, hogy a mai viszonyok közepette, a 34 éves fiamnak milyen esélyei vannak a kezelésre, hogy a betegsége nem gyógyítható már 20 éves korától tudjuk.Változott-e mostanában a kezelésben alkalmazott gyógyszerek köre és ezek hogyan tudnak segíteni,,hol lehet feliratni, háziorvos is felírhatja?

        Dr. Plósz János válasza a Crohn témában

        Sajnos a Crohn-betegség jelenleg sem gyógyítható, de terápiás eszköztárunk, ha lassan is, de bővül. A Crohn-betegség mindenképp folyamatos gasztroenterológiai gondozást igényel, a megfelelő gyógyszereket is szakorvos javasolhatja. A gyógyszerek újabb csoportja az un. biológiai terápia, mely specifikusabb és hatékonyabb, mint az eddigi szerek és nagyobb centrumokban elérhető.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. május 15., 06:15; Megválaszolva: 2011. május 16., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: