• Hasi görcsök, fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Abban szeretném kérni a segítségét, hogy már kb 2-3 éve vannak hasi fájdalmaim és görcseim, aminek az okát próbáltam kideríteni.A panaszaim a következők: étvágytalanság, evés után ill. szinte mindig egyre erősödő hasgörcsök, amik már fájnak. Az elején többször azt mondta az orvos vírusos fertőzés, de napi meg olykor havi rendszerességgel előjön.Később voltam uh-on ott lép megnagyobbodást diagnosztizáltak, ami fél év múlva már épp hogy belefért a határba.Majd újabb év elteltével mikor már megint nagyon nem bírtam, ismét orvoshoz fordultam aki gyomortükrözésre utalt, ahol mindent rendben találtak, még vmi baktériumra sem lett pozitív amit meg kellett fújni. Ezután végbéltükrözést javasoltak , de mivel közben kismama lettem erre nem mentem el. A vérvételnél is rendben volt egyébként minden, csak a vas hiányt mutatták ki ami nálam mindig is volt.A következő uh-nál már nem volt lép megnagyobbodás, normális volt, viszont a végbélhez írták hogy kicsit meg van vastagodva. a terhesség utolsó pár hónapjában megszűntek a panaszaim , most viszont szülés után 8 hónappal újra visszatértek ugyanolyan panaszok.A vajúdáshoz tudnám hasonlítani a legjobban, mindenféle előjel nélkül elkezd tompán fájni, majd hirtelen erősödni kezdenek a görcsök, és pár másodpercig szinte mozdulni nem tudok a fájdalomtól.Még éjszaka is erre ébredek. Nem tudom hogy hova kellene fordulnom ezek után mert tapintásra, vagy uh-ra nem tudnak mit mondani, de nagyon megnehezíti az életem , és félek nehogy baj legyen a gyermekeim miatt ( 3 kislány).A köldököm bal oldalán és kicsit lejjebb érzem ezeket a panaszokat, egy ökölnyi helyen kb. Előre is köszönöm a segítségét, és elnézést a hosszú levélért, de nem tudom kihez forduljak. Köszönöm.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Ha az UH-on a végbélnél írtak le problémát, valamint korábban javasolták is a béltükrözést, elsőként azt kellene elvégezteni, amit hasi és kismedencei CT követhetne, ha az előző vizsgálat negatív.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. május 14., 21:25; Megválaszolva: 2011. május 18., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: