• Fura szagú széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kb 1 hónapja fura szagú a székletem ,nem bűzös hanem inkább olyan érdekes szagú nem tudnám miihez hasonlítani.Valamint éreztem enyhe bal oldali hasi égést tompa fájdalmat ,bár ezt jó két hete már nem tapasztaltam.A székletem nem híg nem sűrű nem véres szine is rendben van.normális rendszerességgel járok wc-re. semmiben nem változtattam az életvitelemen táplálkozásomon.28 éves vagyok nem dohányzom ,ritkán fogyasztok alkoholt igaz akkor sokat,egy ilyen "turné"után kezdődött a szagos széklet ürítésem is.Enyhén fehér a nyelvem és kiss szájszagom is van.Rendesen étkezem ,napi szinten mozgom,semmilyen testi lelki problémám nincs,jól érzem magam a bőrömben viszont ez a szag kissé zavar.Az étkezésről még annyit szeretem a zsíros ételeket szinte naponta fogyasztok húst ,de emelet zöldséget ,gyümölcsöt is veszek magamhoz,vérnyomásom cukorszintem normális,régebben állandóan korgott a gyomrom de ez már nem jellemző.Mitől lehet ez a "szagos széklet"Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bűzös széklet témában

        Kedves Kérdező! Oka lehet a bélflóra egyensúlyának megbomlása, ezért javaslom a kímélő étrendet, mely legyen szegény egyszerű szénhidrátokban és zsírokban, tartalmazzon sok rostot, és csináljon egy probiotikum-kúrát. Alkoholt csak mértékkel fogyasszon! Ha nem javul, keresse fel háziorvosát!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 14., 08:23; Megválaszolva: 2011. május 16., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: