• Gyomortükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hétfőn gyomortükrözésem lesz. Nem láttak el semmilyen tanáccsal, hogyan kell készülni rá. Mennyi idővel előtte nem szabad enni? Mit lehet enni? Mit kell tennem előtte?

        Dr. Szigeti Nóra válasza a gyomortükrözés témában

        Kedves Kérdező! A vizsgálatot megelőző nap éjféltől ne egyen-igyon, a reggeli gyógyszereit kevés vízzel hajnalban beveheti.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. május 13., 23:46; Megválaszolva: 2011. május 17., 15:23

        Tudjon meg többet: gyomortükrözés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Drága doktor úr édesanyám 83 éves 2 éve gyomorfekélyt állapitottak meg nála,rövid időn belül megmütötték három rosszindulatu daganatot távolitottak el.mütét után rohamosan felépült meghizott /mütét előtt 23 kg.ot fogyott/ akkor...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete jelentkeznek emésztőrendszeri problémáim.Ezt megelőzően minden nap rendszeres székletem volt. Nagyon ritkán fogyasztok alkoholt, de november 8-án nagyobb mennyiségben fogyaszottam, melyet a következő napon rosszullét...
        Tisztelt Doktornő! Gyomorszájtájéki fájdalmak gyomortükrözésre mentem. A főorvos úr azt mondta "enyhe" refluxom van Lelet: Szabályos Kerekingredőzet látható. A bulbus és a postbulbaris doudenum nyálkahártyája é. Pylorus szabályos. Az...
        Tisztelt Doktor Úr! Vasárnap hasfájásra ébredtem, ami aztán hasmenést eredményezett többszöri alkalommal is. Ebédet rendeset ettem, de fél óra elteltével ismét rohantam a mellékhelyiségre.Nem volt jó lépés. Délután fájt a fejem és...
        Tisztelt Dr. Úr! Hét héttel ezelőtt endokrinológus javaslatára kértem egy ételintolerancia vizsgálatot a 20 leggyakoribb ételre. Sajnos erősen pozitív lett a tejre, búza-,rozslisztre, gluténra, tojásfehérjére, földimogyoróra. A diétát...
        Jó napot.! Az a problémám, hogy teljesen véletlenül fent hagytam a hüvelyembe egy "tampon" szivacsot. Elfelejtettem és rá 1 1-és fél hónap elteltével ma utaltak be az SBO-ra. És a lényeg hogy hashártyagyulladást észleltek. Nőgyógyászati...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 11éve kb amióta megszültem kisfiamat akkor kezdődhetett,hogy néha a végbélnél váladékozásom van,Nem értem miért függne össze a szüléssel,hiszen császárom volt,de azóta van ez a kellemetlen váladék ami néha a...
        jo napot. egy honapja minden este hanyingerem van es felis puffadok...csaladorvos folyadekot ajanlotta...napi 2 l meg iszom, rendszeresen etkezem..es megis minden este kinoz, terhes sem vagyok..mitol lehet? es mivel lehet szuntetni?
        Kedves Doktor Úr! A problémám pár hónapja kezdődött és nagyjából annyi volt, hogy köhögtem. Inkább szárazon, de a háziorvosom felírt köptetőket meg antibiotikumot először (ami nem segített) voltam mellkas röntgenen is ami negatív lett...
        Jó napot! Olyan kèrdèsem lenne hogy kemèny a hasam az utóbbi egy hètben ès fáj nèha görcsösen. Ez mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Dr. Nő/ Úr! Feleségemnek napi szinten fáj a jobb oldalon a mája, ami kisugároz a jobboldali lapockához. Volt már ct, többször UH. A 2014 nov-i UH. vizsg. eredménye: Norm méretű hepar VI-os segmentumában ismert éles konturu, echodus...
        Tisztelt dr.úr! 3 héttel ezelőtt kekszet ettem ami nyelésnél megakadt kis része,utána nagyon fájt a nyelöcsövem.Elmentem az ügyeletre írtak fel Sumamed anitbiotikumot mivel megvan dagadva a torkom és bevan gyulladva ami nem használt semmit....
        Tisztelt Doktot Úr! Pár napja azt vettem eszre h a szekletemen valami nyalkas barnas-sargas kocsonyas anyag van. kb. 2 honapja is volt ilyen, de akkor valami masra antibiotikumot kaptam es azzal ez is elmult. szeretnem megkerdezni, hogy ez valami komoly...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hete szerdán kezdődött az egész, egy kínai étteremben vacsoráztunk a párommal. Este ő rosszul lett és csütörtökön többször is hányt és hasmenése volt. Én csütörtökön lettem rosszul éjszaka. Míg az ő...
        Jo napot kivánok.Tísztelt doktor úr.44éves férfi vagyok.Kilégzési teszttel megállapitott h.pylori és szokásos kombinált kezelés után vagyok.Letelt idö után gyomortükrözés is történt ami mérsékelt gyomornyálkahártyagyulladást...
        Tisztelt Doktornő! Nagymamám 96 éves, súlyos demens ágyban fekvő beteg.(Székelési ingert sem érez már.) 3 hete nem volt formált széklete, azóta éppen csak összekente valami a pelenkát. Háziorvos SBo-ra utalta, ahol hasi RTG-t végeztek:...
        Mi lehet az oka,hogy minden reggel folyamatos hányingerem van?hónapok óta minden reggel.és e mellé még fáj is a gyomrom . mi lehet a kiváltó ok?
        Üdvözlöm! Édesapám alkoholista már 30 éve. 10évvel ezelőtt májkómába esett és visszajött.ezután 6 évig nem fogyasztott alkohol tartalmú italokat egyáltalán de több mint 2 éve ismét iszik. 1 hónapja bekerült a kórházba a...
        Tisztelt Doktor Úr! A nyár közepén epekő műtéten estem át, miután az előírt diétás időszak következett. Minden rendben ment egy ideig, de 1,5 hónap elteltével kezdődtek a problémák. Étkezések után néha azt éreztem, hogy nem emésztek...
        1 hónapon belül időrendi sorrendben az alábbi eredményeket kaptam. UBT teszt pozitív, széklet antigén negatív és gyomortükrözéskor mintát vettek amiből nem tenyészett ki helicobakter. Milyiknek higyjek? Mit tegyek?