• Epekő!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 5éve műtöttek epekőre, 2évig tünetmentes voltam. Azonban egy ideje ismét előjönnek a régi tünetek, puffadás, keserű szájíz,derékfájdalom. Háziorvosom már mindenféle gyógyszert írt,amelyek csak időnként használnak. Mit javasol, nem kellene egy ultrahang vizsgálatra elmennem? Köszönettel, várom válaszát

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Valóban indokolt a hasi ultrahang és májfunkció. Emellett kezdjen el diétázni, kerülje a zsíros-fűszeres ételeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát a táplálkozásban és mozogjon minden nap legalább fél órát (séta).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 13., 17:23; Megválaszolva: 2011. május 17., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: