• Emésztőrenderi megbetegedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        6 éve kűzdök székrekedéssel ami három éve olyan drasztikussá vált, hogy hashajtás nélkül nincs egyáltalán székletem, ennek következtében gyakori a hashajtó túladagolás és beöntés, infúzión át adott cerukál mert másként nem működik. Izotópos vizsgálattal megállapították, hogy a gyomor nagyon lassan, elhúzódóan ürül, előfordul gyomorfekély és nyelőcsőfekély is. Jelen van savas és epés reflux elviselhetetlen mértékben de a különbőző gyógyszerek sem segítenek enyhíteni a tüneteket. Nagyon nagy mértékű telítettségnél hányás is előfordul vagy endoscópos vizsgálattal leszivatja a kezelőorvosom a gyomor tartalmat. Mindemellett cron betegséget is diagnosztizáltak, valamint vizsgálattal igazolták a vastagbél utolsó szakaszának teljes leállását. Gyakori a hőemelkedésem, 37,5 fok de olyan súlyú minha 40 fokos lázam lenne, teljesen legyengít és erőtlenné tesz (30 napból 20 nap a hőemelkedés) Sújom 51 kg, magasságom 168 cm. Küzködöm a mindennapi erős gyomorszáji, nyelőcső és alhasi fájdalmakkal oly annyira, hogy tramadol szedése szükséges 2,3,4 szem, akár 6-ig el kell mennem. Kezelőorvosom semmivel sem tud bíztatni de ez az állapot felemészti a mindennapjaimat. 36 éves vagyok és két gyermekem van akiket szeretnék normális körülmények között ellátni úgy, hogy nincs fájdalmam. Megpróbáltam mát több alternatív természetgyógyászati terméket, eljárást is de nem segítettek. Kérem segítsen.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján csaknem a teljes emésztőrendszer megbetegedése fennáll Önnél, feltételezhető, hogy a csökkent emésztőrendszeri motilitásnak részben következménye a fekélybetegség. Ha a gyógyszeres kezelés nem segített, érdemes lenne funkcionális bélbetegségekkel foglalkozó gasztroenterológust felkeresni, aki vizsgálatokkal kimutatná, hogy az Ön esetében az elektrostimulációs és a biofeedback módszerek hasznosak lehetnek-e. Mindemellett nagyon fontos, hogy a Crohn-betegsége kezeléssel inaktív fázisba kerüljön, elképzelhető, hogy ennek a betegségnek az aktivitás okozza a gyakori hőemelkedést.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. május 12., 13:25; Megválaszolva: 2011. május 15., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: