• Erős hasi fájdalom, hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 4 napja intenzív hasmenésem van, melyet eleinte magas láz (39-40 fok) kísért. Bementünk az ügyeletre, ahol kaptam egy lázcsillapító injekciót, és folyamatosan szedem a lázcsillapítót, így a láz nem tért vissza. Viszont két napja nagyon erős alhasi görcsök gyötörnek, erős hasmenésem van, hiába koplalok (pirítós, ásványvíz, kamilla tea) a tünetek nem múlnak. Az orvos felírt antibiotikumot és a normolyt nevű gyógyszert. A Gyógyszerésznő tanácsára abbahagytam a szén szedését, hogy a vírusfertőzés távozhasson a szervezetemből. De már egyre inkább kételkedem benne, hogy vírusfertőzés. Ezen tünetek alapján lehetséges-e, hogy ez nem vírusfertőzés? Ön szerint pihenjek még, vagy menjek vissza az orvoshoz?

        Dr. Pataky Nóra válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Panaszai hátterében lehet vírusfertőzés. Igyon sok folyadékot, diétázzon. Alhasi görcsök esetén Buscopan forte 3x1 szedését javaslom. Az Antibiotikumot szedje végig. Ha ezek után is panaszai vannak keresse fel Háziorvosát.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. május 11., 17:32; Megválaszolva: 2011. május 17., 14:41

        Tudjon meg többet: hasmenés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: