• Cöliákia panel laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEBBeteg! Egyéb autoimmun betegségem (Hashimoto pajzsmirigybetegség) miatt került sor a vizsgálatra. Az eredményt a gasztroenterológián negatívnak minősítették, de a panel nem minden része lett negatív, így bizonytalan maradtam. Az eredmények pontosan: EMA: negatív Gliadin elleni AT. IgA: 0.33 U/ml (negatív) Gliadin elleni AT IgG: 13.56 U/ml (un. szürke zóna) t-transzglut. elleni AT.: 93.07 U/ml (pozitív) Emellett fontos lehet, hogy H2 kilégzési teszt alapján laktóz intolerancia igazolódott. Nem tudom, ezek alapján lehet-e biztosat mondani, vagy további vizsgálatok szükségesek-e. Köszönöm!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a coeliakia, témában

        Kedves Kérdező! Laktó intoleranciája miatt javasolt laktózmentes tejtermékek fogyasztása. Ha ez egyszer-egyszer nem sikerülne, akkor a nem laktómentes tejtermék mellé Lactase rágótabletta szedendő (1 tabletta 2 dl tejhez). A pozitív transzglutamináz ellenes antitest coeliákiára utalhat, gyomortükrözésre, és ennek során az ún. postbulbaris duodenumból történő mintavételre és ennek szövettani vizsgálatára van szükség.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. május 10., 10:33; Megválaszolva: 2011. május 11., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: