• Gyakori hasmenés visszatérő probléma, stressz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 26 éves fiatal nő vagyok. Gyakori mondhatni visszatérő hasmenéses panaszaim vannak. Amit tudni kell, hogy 2 éve HPV 3-4-et diagnosztizáltak nálam és meg is műtöttek. Azóta nagyon gyakori felfázással is küszködöm. A műtét, aztán államvizsga, és azóta is nehézkes munkahelykeresésem végett rengeteget idegeskedem és szinte állandóan laza székletem volt. 1 éve leszoktam a cigarettáról és a kávéról teljesen, fél év alatt rendbe jöttem, híztam 4 kilót. Rendes székletem lett, viszont gyakorta has puffadással (főleg menstruáció előtt) és rendes széklet előtt hasi görcsökkel küszködöm. Az éven hasmenésem mostanáig nem volt, esetleg laza székletem. Jelenleg 2 napja semmi nem marad meg bennem. A székletem nem véres, csak teljesen híg. Annyit még tudni kell, hogy alapjába véve feszült vagyok, bármi legyen is, ez biztosan rátesz. 4 napja megittam egy Monural felfázás elleni port, illetve kicsit össze vissza ettem a napokban. Hőemelkedésem nincs, néha kicsit hányingerem van, de nem olyan vészes. Kérdésem az lenne, hogy vajon mi lehet ez? Lehet egy egyszerű kis vírus, vagy étel, vagy a Monural mellékhatása, vagy a stressz okozza mindezt? Legutóbb ugyanilyen tüneteket államvizsga előtt 2 nappal éltem át. Lenne a héten 2 állásinterjúm, de nem érzem magam emiatt annyira feszültnek, mert 1 éve lassan már kezdem feladni. Egyszerűbb oka lehet, vagy kéne gyanakodnom valami komolyabb daganatos vagy egyéb komolyabb vírusfertőzésre? Egyébként sosem volt semmilyen komolyabb bajom a HPV és gyerekkori gyakori tüszős mandulagyulladáson kívül. Van egy psoriasis bőrbetegségem és az egész családra jellemző a stressz vagy esetleg egy zsírosabb, tejfölös étel utáni lazább széklet. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! A probléma oka lehet funkcionális, azaz stressz és életmódbeli, étkezési okok okozhatják. Javaslom a kímélő étrendet, átmenetileg a tejtermékek kerülését, probiotikus-kúrát, a stressz feldolgozására speciális technikák elsajátítását. Amennyiben erre se javul, akkor gasztroenterológiai kivizsgálás lesz szükséges, mert oka lehet számos szervi probléma is.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 10., 08:21; Megválaszolva: 2011. május 11., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: