• Emésztőrendszeri megbetegedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Az lenne a kérdésem, hogy 2 hónapja volt egy laporoszkópos epekő-műtétem, amelynek során epekövet nem találtak, azonban az epehólyagomat eltávolították. Azóta panaszaim nem stagnáltak, továbbra is fennállnak; mivel az UH-os vizsgálat során epeköveket mutattak ki, nem lehetséges-e az, hogy az epevezetékben epeúti kő maradhatott-e? Ezt milyen vizsgálati módszerrel lehet megállapítani, ill. milyen módszer létezik arra, hogy kiderüljön, szenvedek-e hasnyálmirigy-elégtelenségben? Köszönettel

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés a diéta. Amennyiben az epevezetékben lenne a kő komoly panaszai lennének. A kivizsgálás (labor) mindenképpen indokolt. Ez tisztázni tudja a feltételezett hasnyálmirigy betegséget is. Lássa gasztroenterológiai szakrendelés, hiszen a panasz oka nem tisztázott. Kerülje a zsíros-fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 07., 19:58; Megválaszolva: 2011. május 12., 00:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: