• Szapora pulzus görcsös hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő A férjem 46 éves és az ő problémájával kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. Kb. másfél hónapja erős görcsös fájdalmat érzett a bal borda ív alatt, rossz volt a közérzete, hányingere, és hőemelkedése volt, a vérnyomása 170/100-ra emelkedett, és a pulzusa 135 volt. Az orvosi ügyelet, mentőt hívott, és a kardiológiára vitték. Vérnyomáscsökkentőt, és bétablokkolót írtak fel neki, az EKG, és labor eredmény jó volt, a hasi ultrahang nem mutatott semmi eltérést, ezért hazaengedték azzal, hogy másnap menjen a belgyógyászatra. Ott gyomortükrözést végeztek, és szövettani elemzést is kértek. Az eredmény pozitív lett helykobakter fertőzésre, és elkezdték a gyógyszeres kezelést, ami még most is tart. Közben volt még egy pajzsmirigy ultrahang, és működés vizsgálat is, aminek szintén jók voltak az eredményei. Teljesen tanácstalanok vagyunk, mert ezek a tünetek azóta is többször előfordultak, enyhébb formában, de a napokban újra nagyon rosszul lett, és nem tudjuk, hogy mi lehet a baj, és hová lehetne még fordulni ezzel a problémával, mert a kezelő orvos szerint a gyomor problémák, ezeket a tüneteket nem okozzák. Milyen vizsgálatok tudnák kideríteni a betegsége okát. Azt még megemlíteném, hogy a férjem nem fogyaszt alkoholt, nem dohányzik, nincs elhízva sem. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a helicobacter témában

        Kedves Kérdező! Egyetértek a kezelőorvossal, véleményem szerint sem hasi betegség okozza a panaszokat; részletes kardiológiai kivizsgálást (nyugalmi EKG, echocardiographia, terheléses EKG, Holter és ABPM-monitorozás) javasolok.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. május 06., 14:34; Megválaszolva: 2011. május 08., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: