• Hasmenés székrekedés váltakozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, egy ideje kb. pár hónapja, váltakozik a hasmenés és székrekedés állapota nálam, nem naponta, hanem havonta, de lehet, hogy kicsit sűrűbben. Rossz szokásom, hogy mindig mindent a neten nézek meg, és olvastam, hogy a vastagbéldaganat egyik tünete ez. Egyébként egy éve állapítottak meg nálam refluxot és rekeszsérvet, arra controloc tablettát szedek. Érdeklődni szeretnék, hogy fenn állhat-e béldaganat, és, hogy egy esetleges teéjes vérkép kimutatja-e ha valami nincsen rendben. Hasi fájdalom ritkán van, az régebben is jellemző volt reflux betegségem miatt, bár mostanában van, hogy néha úgy ébredek. Eléggé fiatal vagyok 21 éves, úgy olvstam ilyen korban nem jellemző még a béldaganat, de sosem lehet tudni. Mit tanácsol, mi a véleménye?

        Dr. Boros Miklós válasza a hasmenés, székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező! Valóban nem a vastagbéldaganatra kell gondolni az ön esetében, hanem funkcionális zavarra. Vezessen étkezési naplót és minden nap legyen napi 5 étkezés. Kerülje az egyszerű szénhidrátot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Ne fogyasszon szénsavas italokat. Mozogjon minden nap legalább fél órát. A vérkép sem kizárni, sem megerősíteni nem tudja a daganat gyanúját.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 05., 09:40; Megválaszolva: 2011. május 08., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: