• Kontaminált vékonybél szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! Előzőkben már többször fordultam Önökhöz tanácsért. Sokféle betegséget diagnosztizáltak nálam, így műtét utáni pajzsmirigy betegség, magas vérnyomés, 2--es t. diabetes és annak szövődményei, zsírmáj, vesében, májban ciszta, epehólyag kövesség gyulladás nálkül. Jelenleg kontaminált vékonybél szindrómával kezelnek. A H2 kilégzési teszt eredménye: 4-7-7-6-11-24-31-40-36-26. Az orvos Tinidazol-pol és Amoxillin-teva gyógyszert írt elő, utána 1-2 hétig 2x1 amp. Normaflor kúrát kell tartanom. Azt mondta, hogy utána dönt a továbbiakról. Mi jöhet még? Nagyon nagy fájdalmaim vannak a hasam jobb oldalán, főleg evés vagy ívás után kb. 20 percre rá, ami eltart legalább 2 órán át, és ez ismétlődik minden evésnél, a legkisebb mennyiségnél is. Közben hányinger gyötör és hasmenésem is van. Ami viszont nagyon nagy baj még, hogy folyamatosan hízom, főleg a hastérfogatom nő rohamosan. Amikor utoljára írtam Önöknek (február 5.-én) 128 kg voltam, most már 130. Úgy érzem, nem kapok megfelelő segítséget. Szerettem volna Budapestre menni Pados Doktor Úrhoz segítségért, de azt mondta a háziorvosom, hogy nem ad beutalót, mert a problémáimat itt Szegeden is meg lehet oldani. Sajnos azonban segítséget nem kapok, és egyre újabb betegségek jönnek elő. Kérem segítsenek, mit tegyek, hova forduljak. Tisztelettel:

        Dr. Plósz János válasza a kontaminált vékonybél szindróma témában

        A Normaflor helyett a magam részéről inkább a Progastro825 nevű készítmény használatát javaslom (kombinált, többféle törzset tartalmazó szer). A testsúly és a haskörfogat emelkedése (ha folyadékvisszatartás kizárható) azonban túlzott kalóriabevitelre utal. Javaslom, tartson diétát (ami a cukorbetegség miatt is szükséges), a napi szénhidrátbevitel mellett a kalóriabevitelt is csökkentse.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. május 02., 13:10; Megválaszolva: 2011. május 03., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: