• Gasztroenterológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 53éves, ezen a héten volt gasztroenterologusnál, magánrendelésen.A doktortól kapott otthon elvégezhető,és kiértékelhető "vastagbél és végbél daganat kiszűrésére alkalmas" tesztet. A tesztet 3 egymást követő nap székletéből vett mintával kellett elvégezni. A pénteki,és a szombati teszt eredménye negatív, a mai teszt eredményen azonban a controll csík mellett nagyon halványan megjelent a teszt pozítivitását jelző másik csík is, ami azonban most,pár órával a teszt elvégzése után teljesen eltűnt. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e ,hogy a 3.teszt is negatív,csak esetleg egyéb okok miatt (pl átnedvesedett a papír) volt látható a halvány csík. Illetve, hogy ha az első 2napi teszt negatív lett,akkor hogy lehet,h csak a harmadik jelez pozítivitást. A gasztroenterólogust azért kerestük fel, mert édesanyámnak gyakran zsíros ,olajos ételek után fáj a gyomra,inkább a gyomorszáj tájékán. Széklete állaga , színe normális, napi rendszerességű, ezzel nem volt sosem problémája. Nagyon aggodunk érte

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vastagbélrák témában

        Kedves Kérdező! A teszt a blrendszeri vérzést mutatja ki, azért kell három egymást követő npon ismételni, mert a dagnatok vérezgetnek, ez a vérezgetés legtöbbször szakaszos. A harmadik pozitivtás miatt javasolt endoszkóppal a vérzésforrás megkeresése, menjenek vissza a kezelőorvoshoz!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 01., 20:44; Megválaszolva: 2011. május 03., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: