• Colitis Ulcerosa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor úr/nő! Colitis Ulcerosám van már legelább 10éve! Eddig nagyjából tünetmentes voltam , persze voltak rosszabb időszakok is! Mostanában megint hsenésem van már hetek óta! Salofalkot szedtem de ez inkább fokozza a hasmenést elég komolyan! Az lenne a kérdése ,hogy ön milyen gyógyszer (eket) javasolna? Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelettel Péter!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a colitis ulcerosa témában

        Kedves Kérdező! Először is részletes kivizsgálás szükséges annak eldöntésére, hogy valóban a colitis ulcerosa fellángolásáról van-e szó. Lehet pl. az is, hogy bakteriális, vagy parazita fertőzés okozza a panaszokat. Amennyiben semmi egyéb ok nem igazolódik, a 10 éves betegségfennállás miatt teljes vastagbéltükrözést javasolok, hogy meg lehessen mondani, hogy milyen súlyosságú és kiterjedésű a gyulladás, ami megszabja nemcsak a gyógyszer fajtáját, hanem a beviteli módot is (kúp, beöntés, tabletta). Keresse fel gasztroenterológus kezelőorvosát!


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. április 29., 11:22; Megválaszolva: 2011. április 30., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: