• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni, hogy endoscopos vizsgálat során (vékonybélből - lisztérzékenység megállapítása során ) vett szövettani leletben szereplő lymphoid infiltráció mit jelent? A lymhoid infiltráció és a lymphocytás infiltráció ugyanazt jelenti?

        Dr. Veress Dóra válasza a patológia, bél szövettan témában

        Kedves Kérdező! A két kifejezés ugyanazt jelenti. A lymphocyták fehérvérsejtek, melyek normális körülmények között is megjelennek a belek falában, infiltrálják azt. Ha számuk növekszik, tehát felszaporodnak a bélfalban, akkor az gyulladásra utalhat.


        Kérdés: 2011. április 28., 08:57; Megválaszolva: 2011. május 01., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: