• Értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiztelt Plósz János Doktor Úr!Alk és HCV talaján kialakult májzsugorom vanKezelést nem kaphatok mert előre haladott.Dekompenzált.Azt irták Önök,hogy az előrehaladott között is van külnbség.Függ attól, hogy aktív-e a virus,ami a vérből látszik.A véreredmények sorban így jöttek:WE:16 19 20 Tbil:34.4 27.2 21.9 Dbil:13.4 2.8 6.4 Na: 139 133 131 Ak.ph:205 222 208 GGT:124 95 57 GOT:50 56 64 GPT: 25 42 57 TP:82 84 81 ALB:29 32 33 Thromb:83 74 82 eGFR:90fölött 88 81 Kérem segitsen értelmezni a leletet ez drasztikus romlás, tehát aktivnak minősül a virus? Mit lehet ellene tenni, vagy ez még elmegy, esetleg ezután jöhet még változás? Legközelebb aug végére hivtak ellenőrzésre, ez természetes, hogy ilyen soká, vagy ez azt jelenti, ogy nincs mit tenni? Ez végső stádium tehát nem soká eljöhet a vég, vagy van esélyem még pár évig élni.Van erre statisztika.Mire készülhetek? Meddig élhetek ezzel? Legalább egy kis tájékoztató adatot adjon, bármilyen rossz is,de tudjam.Őszinte válaszát remélem,szeretném ha segitene, hogy mit remélhetek.Mi az amikor már tuti, hogy itt a vég azt mibő tudom.Nagyon szeretnék élni,de mindenre szeretnék felkészült lenni. A transzplantáción kivül van-e valami gyógymód ami segithet.Köszönettel és nagyon várom részletes válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a Hepatitisz témában

        Az említett laborleletek alacsony vírus-aktivitásra utalnak. Bár nincs meg az összes prognosztikai paraméter, az eddigiek alapján Child-A vagy -B stádiumú a betegsége, az A esetében közel 100%-os, a B stádium esetében 85%-os az 1 éves túlélés. A lehetséges teendők azok, melyeket a korábbi kérdés kapcsán megbeszéltünk (toxikus ágensek kerülése, articsóka- és máriatövis-kivonatok). Ha ez sikerül és a vírusfertőzés aktivitása alacsony, sokáig elegendő lehet a máj tartaléka.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. április 26., 22:06; Megválaszolva: 2011. május 01., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: