• Aranyér vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő(Úr) Másfél hete elkezdett nagyon erősen viszketni a végbelem tájéka, majd néhány nap múlva vér csíkokat vettem észre a toalettpapíron székelés után. Vásároltam a a patikában Reapron kenőcsöt, amely enyhítette a tünetket, viszont az első alkalmazásakor észre vettem, hogy a végbél nyílásom alsó felén egy zöldborsonyi dudor van amely néha kivül helyezkedik el, neha pedig visszahúzodik a lyukba. Összenyomni nem lehet, kb egy fött zöldborso keménységű. Az eltelt másfél hét alatt a elkezdtem Detralex 500mg tablettát szedni 2x3 majd 2x2 a "csomón" változást nem tapasztalok, illetve néha szúró fájdalmat érzek. Sajnos ülő munkát végzek és 6 hónapja súlyzós edzésekre járok heti 3 alkalommal, (a tünetek jelentkezése óta nem voltam) Alkalmaztam Reoaron kúpot is ülőfürdő után, a msáodik alkalommal váladék távozott a végbelemből, de gyanítom esetleg a kúp lehetett, mivel az illata teljesen azonos volt és teljesen színtelen. Kb egy 50mm átmérőjű foltott volt a lepedőn. A fenti tünetek alapján, ha valóban aranyerem van medig tarthat ez az állapot? Az aranyér általában is keméyn duzzanat formájában jelentkezik?

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A tünetek valóban aranyérre utalnak. Az alkalmazott kezelés mellett figyeljen oda, hogy minden nap legyen normál állagú széklete. A kúpot továbbra is alkalmazza, a leírt váladék valóban a kúp lehetett. Kerülje a fokozott fizikai aktivitást, fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben 1 hét alatt nem csökken a bealvadt vért tartalmazó aranyér mérete keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 26., 14:06; Megválaszolva: 2011. április 28., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: