• Aranyér?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr! Pár hete 2 kisebb "csomót" érzek a végbélnyílásnál (kívül). Szóval látni is, de olyan mint a bőr, viszont a vége kemény. Lehet ez aranyér? Neten olvastam a tüneteit, de nekem vérzés, fájdalmas székelés, égés... ilyen tüneteim nincsenek. Érdemes lenne elmennem orvoshoz, vagy várjak, hogy változik-e? Mert nem fáj, csak ott van. Ha azt tanácsolja, hogy forduljak orvoshoz, akkor először háziorvoshoz kell menni,és ő ad beutalót? Vagy egyből szakorvost keressek fel? Ha igen, milyet? Előre is köszönöm a segítséget!

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Fizikális vizsgálat nélkül nem lehet kizárni, hogy aranyérről van-e szó. A javaslatom, hogy minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le, kerülje a helyi irritációt. Figyeljen oda, hogy minden nap legyen normál állagú széklete. Kerülje a fűszeres ételeket és minden nap mozogjon legalább fél órát (séta). Amennyiben panaszai jelentkeznek vagy a csomók mérete nem csökken első lépésben a háziorvosát keresse fel.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 25., 21:23; Megválaszolva: 2011. április 28., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: