• Epekő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorok! Az lenne a problémám, hogy az epehólyagomban epeköveket találtak, a teljes picitől 2 cm-ig....Folyamatos problémákat okoz, esetenként a háztartási keksztől is begörcsölök ,enni hetek óta szinte egyáltalán nem tudok...A műtéti beavatkozástól teljesen szeretnék elzárkózni. Hallottam egy bizonyos epekő feloldó gyógyszerről, de információkat sehol nem találok róla....Ezt a kórházban miért nem ajánlják? Mi a gyógyszer neve? vagy aTB nem támogatná? Válaszukat előre is köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a epekő témában

        Kedves Kérde3ző! Egyetlen hatékony megoldás az ön esetében a műtét. Az epekövek oldásával és az ultrahangos kőtöréssel korábban sokan foglalkoztak korábban, ma már elfogadott tény, hogy az epekövességben az epehólyag a „beteg”, így sikeres kőoldás után szinte 100%-ban újraképződnek a kövek. Így egyetlen megoldásként az epehólyag műtéti eltávolítása szükséges. Ha el akarja kerülni a szövődményeket és további görcsölést, keressen fel sebészt! Ez a saját érdeke, hogy mielőbb megoperálják, és ne kezdje kétes kimenetelű kezelésbe.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 22., 20:55; Megválaszolva: 2011. április 23., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: